10 decembrie 2023

O crestere accelerata a afacerii este un ideal la care putini antreprenori si oameni de afaceri cu experienta reusesc sa ajunga. De ce e asa de greu sa ai crestere rapida? Pentru ca apar mereu obstacole, piata si situatia economica nu sunt mereu unele care sa te ajute sa cresti, poate nu ai de la inceput un start bun cu afacerea. Dar cresterea afacerii pe repede inainte este totusi posibila daca tii cont de cateva detalii importante legate de business si de managementul lui.

Cresterea afacerii poate fi observata foarte simplu. Te uiti mai intai la venit, daca e in trend ascendent esti pe calea cea bun, la profit, cand apare si e din ce in ce mai mare stii ca ai o afacere care e in crestere, market share-ul, vezi usor unde te situezi pe piata, la volumul vanzarilor, la clientii noi aparuti, la retentia clientilor, la marimea echipei tale, daca e mai mare cu siguranta ai o crestere usor de remarcat. Dar nu e suficient sa fii cu ochii pe acesti factori ca sa stii ca esti pe crestere. Trebuie sa te implici si sa tii cont de detaliile importante pentru afacerea ta. Care ar fi acestea?

Angajeaza mereu oamenii potriviti. Pana sa te gandesti la cresterea rapida a afacerii ai nevoie de oameni si de o echipa pe care sa te bazezi ca sa iti atingi toate obiectivele. Angajarea oamenilor celor mai buni, eficienti si dedicati va fi solutia cea mai buna daca vrei sa vezi o crestere cat mai rapid a businessului tau. Atat timp cat ai angajati care muncesc din greu pentru tine ai deja pornirea pentru cresterea asteptata. Plus ca scapi de toate sarcinile mai putin relevante pentru tine si le delegi catre angajati, ai timp mai mult sa te ocupi de afacere si de traiectoria sa. Asa incurajezi cresterea rapida si detii controlul mai bine asupra afacerii si directiei in care va merge in viitor.

Concentreaza-te pe surse de venit stabile, consacrate. Decat sa tot cauti cu frenezie noi clienti mai bine ii pastrezi pe cei care ii ai si te folosesti de ei. Investeste in strategii de marketing, in programe de loialitate, stabileste clar surse de venit care te vor ajuta sa ai o crestere rapida sustinuta si care vor aduce si venituri stabile. Pietele stabile si sursele de finantare stabile, consacrate te vor ajuta enorm cand vrei sa ai finantare pentru afacere. Da, va fi greu la inceput sa iti dai seama unde e stabilitate si unde nu e, dar intr-un final vei reusi sa ai totul pus la punct si mai multa stabilitate in privinta veniturilor, cheia spre cresterea rapida a afacerii tale.

Redu cat de mult poti riscurile. Nu poti sa te feresti mereu de riscuri, ele vin inevitabil si trebuie sa le faci fata. Dar incearca sa te feresti de orice fel de amenintari din interior si exterior care ar afecta cresterea afacerii. Alege asiguratori care iti vor tine spatele orice s-ar intampla, revino asupra modului in care iti asiguri afacerea pe masura ce evoluezi. Daca vrei clienti care au incredere in tine si raman fideli trebuie sa investesti de la inceput in metode inteligente de a reduce riscurile asumate. Daca nu risti nu castigi, spunea o vorba, si mare dreptate era in aceasta propozitie. In afaceri trebuie sa stii sa risti cu cap si sa nu iti asumi niciodata riscuri inutile daca tot vrei sa cresti rapid si sa ajungi la cat mai multi clienti.

Invata sa te adaptezi din mers la orice. Apar schimbari in piata trebuie sa fii in stare imediat sa te mulezi in functie de ele si sa faci schimbari pe loc, intuitiv. O abordare agila in privinta dezvoltarii afacerii iti va aduce cu siguranta o crestere rapida pe viitor. Testeaza diverse abordari, vezi ce merge, ce nu merge, ce poti imbunatati, implica si echipa afacerii tale. Mergi dincolo de cifre, concentreaza-te pe oameni si incearca sa transformi aceasta adaptare intr-o rutina. O adaptare la o situatie nu te salveaza pe viitor de alte situatii un pic diferite, dar cu niste puncte comune, asa ca trebuie sa fii pregatit sa te adaptezi iar si iar pana iti atingi scopul, cresterea rapida a businessului detinut.

Experienta clientilor e cea mai importanta. Perceptia clientilor poate sa distruga sau sa ajute afacerea. Afacerile care au o crestere rapida in piata sunt cele care sunt atente la clienti si fac totul ca sa ii aiba multumiti. Personalizarea experientelor e foarte importanta si ea, clientul trebuie sa se simta important, in centrul atentiei, orice fel de interactiune e obligatoriu sa fie personalizata. Depaseste de fiecare data asteptarile clientilor si esti gata sa „decolezi” spre o crestere a afacerii mult mai rapida. Ofera reduceri, promotii, fii alaturi de clienti si raspunde prompt la nevoile lor. Doar asa poti sa speri la cresterea rapida a afacerii.

Incearca sa fii prevazator si sa intuiesti ce se va intampla in viitor. Planifica totul, incearca sa iti dai seama ce se va intampla in viitor cu afacerea, cu toti clientii tai, cu nevoile lor. Gandeste scenarii, foloseste social media ca sa iti iei date si detalii importante, interactioneaza cu fiecare client in parte, permite clientilor sa te gaseasca rapid si sa le spuna si altora despre tine. Conexiunea mai buna client-brand si increderea permanenta in afacerea ta te vor ajuta cu siguranta sa ai o crestere rapida a businessului.

Nu uita de CSR (Corporate Social Responsability). Clientii vor rezona mai bine cu o afacere care dovedeste ca are grija si de natura in timp ce ofera cele mai bune servicii si produse. Fii gata sa te implici in cauze nobile care sa ajute oamenii sau natura si vorbeste despre ele, aminteste clientilor cat de important este CSR-ul pentru tine. De la produse sustenabile la sustinerea de cauze, donatii, implicare in diverse cauze ce au legatura cu tot ce inseamna conceptul de CSR, orice poti face pentru responsabilitate sociala vizibila si o afacere care va creste rapid.

1 thought on “Cum sa iti cresti afacerea intr-un mod rapid si sigur?

  1. Articolul oferă sfaturi practice privind modul în care proprietarii de afaceri pot utiliza diferite canale de marketing și de vânzare pentru a-și crește vizibilitatea și veniturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *