23 septembrie 2023

  Una dintre cele mai frecvente intrebari legate de procesul de detailing auto sector 4 se refera la frecventa acestuia. De cate ori ar trebui sa ne adresam atelirelor de detailing si ce numar de accesari ale serviciilor este mult prea mare si periculos pentru masina noastra? Un raspuns universal nu avem. Depinde foarte mult de masina, de vechimea ei, de calitatea materialelor de la interior si a vopselei de la exterior, de exemplu, de intretinere si de tipul de sofer care se urca la volan.

  Ca sa intelegem mai bine ca de des putem solicita un detailing auto sector 4 ar fi mai simplu sa ne gandim la fiecare tip de detailing in parte. Detailing-ul exterior complet, care cuprinde spalare, curatare, decontaminare, polishare, aplicare protectie caroserie, aplicare protectie pe jante, pe anvelope, pe orice elemente cromate de la interior, de pilda, se recomanda a se efectua o data la 12-24 de luni. In cazul caroseriei si serviciilor pentru detailing caroserie perioada de prezentare pentru executarea lor poate fi redusa, daca mergem mereu cu masina si observam multe probleme acumulate in timp, murdarie, probleme la vopsea etc. Hidratarea elementelor din plastic si cauciuc e recomandata la fiecare sase luni, tratamentul hidrofob pentru geamuri o data la 6-12 luni. Impermeabilizarea soft top-ului la decapotabile se poate face si la doi ani.

  La un detailing interior complet, care presupune curatarea tapiteriilor, mochete, covorase, banchete, fete de usi, plafon, stalpi, chedere, centuri de siguranta, plasa de bord si hidratare la nevoie, aplicari de protectii diverse in functie de elementele de la interior si materialele lor, frecventa repetarii operatiunilor e de 1-2 ani. La fel ca la detailing-ul exterior, si la cel interior frecventa prezentarii la atelierul de detailing este redusa daca vrem o hidratare a tapiteriei din piele, 6-12 luni diferenta intre prezentari, tratamentele speciale se refac la trei luni. Curatarea mochetelor si covoraselor se poate repeta si ea la 6-12 luni, curatarea tubulaturii instalatiei de climatizare este recomandata a fi repetata la 2-3 ani.

  Pentru un detailing motor si un motor care functioneaza foarte bine frecventa prezentarii in ateliere va fi de 6-12 luni, daca e vorba de curatarea compartimentului motor si de curatarea capotei (interior). In cazul unui procedeu de hidratare a materialelor din plastic si cauciuc din compartimentul motor revenirea in atelierul de detailing va fi necesara la fiecare trei luni.

  Aceste frecvente sunt orientative, nu exista „prea mult” in cazul unui detailing. Da, sunt anumite suprafete, de exemplu plafonul, care nu au nevoie de foarte multe interventii pentru ca sunt mai sensibile, insa restul elementelor si suprafetelor se pot curata si igieniza, trata chiar si mai des. Asta daca se doreste mentinerea unui interior si exterior impecabile pentru masina eleganta pe care o avem in posesie.

  Personalul calificat din atelierele de detailing va evalua masina interior si exterior si iti va spune, in functie de uzura materialelor si a surpafetelor si de problemele depistate cat de des vei putea sa te prezinti in atelier pentru detailing. E bine sa tii cont de ceea ce ti se va spune pentru a nu ajunge sa deteriorezi suprafetele si sa ai probleme la interior si exterior in timp tocmai din cauza frecventei prea mari a operatiunilor complexe din cadrul unui detailing.

  La fiecare interventie specialistii de la atelier au grija si folosesc doar substante speciale, insa prea multe astfel de interventii la intervale de timp scurte vor duce la o uzura mai mare a materialelor si a suprafetelor. Si nu vrei asa ceva. Cel mai bine este sa alegi varianta safe si sa mergi doar atunci cand e necesar in atelierele de detailing si sa soliciti serviciile complete.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *