4 decembrie 2024

Relatiile sanatoase vor insemna mereu fericire in cuplu, mai putin stres si sanatate imbunatatita pentru ambii parteneri. Ca sa ajungi sa ai o relatie puternica si sanatoasa, bazata pe iubire, o relatie de cuplu aproape perfecta e foarte usor, chiar daca fiecare relatie in parte e diferita si partenerii sunt si ei diferiti ai de respectat cateva principii foarte simple, usor de pus in practica.

In relatiile de cuplu lucrurile pot sa mearga foarte bine sau pot sa nu mearga deloc. Dar exista si o cale de mijloc mereu si o relatie care pare ca nu mai functioneaza corect ar putea sa reintre pe fagasul sau normal. Relatiile de cuplu puternice si de durata pot ajunge la acest stadiu doar daca vei respecta urmatoarele sfaturi:

Incearca sa ai asteptari realiste. Intr-o relatie e bine sa il accepti pe celalalt partener fix asa cum e si sa nu iti doresti sa schimbi ceva la el in mod radical. Totul e despre acceptare si despre intelegerea diferentelor dintre oameni. Nimeni nu poate fi tot ce ne dorim si cum ne dorim, asa ca, pentru o relatie mai puternica si de durata intre parteneri e bine sa ne gandim mereu la compromis si sa dam dovada de intelepciune, sa fim realisti. Asteptarile realiste nu vor face decat sa consolideze relatia si sa demonstreze ca ai ajuns deja la maturitatea de care ai nevoie ca sa iti continui relatia si sa alimentezi dragostea dintre voi cat poti de mult.

Invata sa comunici real cu partenerul si asteapta aceeasi comunicare din partea sa. Pentru o relatie sanatoasa si de durata comunicarea e esentiala. Asculta, nu intrerupe, incurajeaza dialogul de fiecare data, evita monologul, pune intrebari, impartaseste informatii relevante pentru relatia voastra in asa fel incat lucrurile sa mearga cat mai bine. De la comunicare si dialog pleaca totul intr-o relatie de iubire intre doi oameni. Atat timp cat comunicati in cuplu si cat sunteti deschisi unul cu altul flacara iubirii va fi intretinuta cu siguranta. Si aici se pune problema compromisului, nu incerca sa te impui in fata partenerului de viata si nu incerca sa ai abordari pe care celalalt nu le va intelege. Ia in considerare si perspectiva sa si actioneaza in functie de ce e bine pentru cuplu.

Demonstreaza ca esti flexibil/a. E normal sa nu prea iti convina schimbarile. Dar in relatiile sanatoase si de durata schimbarea e normala si trebuie sa inveti sa reactionezi ca sa mergeti mai departe. Asta inseamna ca ai nevoie de multa stapanire de sine, de flexibilitate in gandire si in relationare, in comunicare. Flexibilitatea in relatie nu inseamna sa faci tot ce zice partenerul si sa cedezi imediat. Dar daca vezi ca lucrurile merg intr-o directie gresita e mai bine sa mai lasi si de la tine, sa iti amintesti ca un compromis la vremea lui face mai mult decat o mie de cuvinte.

Ai grija si de tine. Relatiile sanatoase si de durata sunt mutuale. Ambii parteneri sunt importanti si ar fi bine sa intelegi cat de important este sa ai grija si de tine si de nevoile tale. Nu te gandi mereu doar la partener, invata sa te pretuiesti si sa tii si la tine, sa incepi sa te preocupi in relatie si de ce simti tu si cum poti sa contribui prin ceea ce esti la o relatie mai puternica intre voi. Daca si tie, si partenerului va e bine atunci lucrurile vor merge intotdeauna in directia corecta.

Fii o persoana de incredere, inspira incredere. Daca tot spui sau faci ceva in relatie, pentru relatie mergi pana la capat. Cand iti asumi niste responsabilitati nu ceda, mergi cu ele pana la capat si urmareste sa ai rezultatele asteptate. Increderea in relatiile de durata si sanatoase e foarte importanta si de la ea porneste si relatia armonioasa in cuplu. Nu lasa partenerul sa ajunga sa nu aiba incredere in tine, mergi mereu doar pe incredere si cere incredere, fa absolut totul in relatie cu gandul la incredere reciproca.

Lupta corect. In toate relatiile vor mai aparea si neintelegeri, conflicte, certuri. Ideea e ca nu esti de acord si nu sunteti de acord pe un anumit subiect, in legatura cu o anumita tema. Nu inseamna ca nu va mai placeti si relatia trebuie sa se termine imediat. Ce e de facut ca sa evitati conflictele? Nu reactionati din implus, intai e bine sa va calmati putin. Explicati in mod clar si specific ce nu va convine, ce e gresit. Nu generalizati, vorbiti despre ce nu e in regula la acel moment, aduceti argumente. Invatati sa va cereti scuze, sa va asumati greseli, recunoasteti problemele pe care nu stiti cum sa le rezolvati si care sunt mai dificile, comunicati si iar comunicati in cuplul

Mentine o viata echilibrata de cuplu. Afla ce va intereseaza pe amandoi, ce aveti de facut ca sa aduceti armonia in cuplu. Evitati excesele, incercati sa aveti de fiecare data abordari potrivite cand vine vorba de relatia voastra. O viata echilibrata in cuplu va insemna si o relatia de durata si sanatoasa si iti va aduce doar bucurii si o liniste de care aveti nevoie amandoi.

Aminteste-ti ca o relatie de cuplu sanatoasa implica un proces. E nevoie de timp ca sa se consolideze o relatie, ca sa va cunoasteti reciproc, sa va acceptati. Totul e un proces, vei invata, vei pune in practica tot ce stii si vei fi din ce in ce mai bun in relatia de cuplu. Doar asa poti sa ajungi sa ai o relatie de lunga durata cu persoana draga si persoana speciala din viata ta pana la urma.

Fii tu insuti/insati. Fii autentic/a, e mai usor asa. Nu incerca sa pari altfel decat esti tu in relatie pentru ca lucrurile nu vor merge deloc bine. Relatiile sanatoase se bazeaza pe oameni reali, pe oameni onesti, pe oameni care sunt ei pana la capat si care se accepta reciproc asa cum sunt ei. Nimic mai mult. E atat de simplu si orice personalitati ati avea va veti completa pana la urma foarte bine si relatia va merge inainte pana la adanci batraneti😊.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *